Despre Fitilul din Lemn

Primim adesea întrebări legate de fitilul din lemn, așa că ne-am gândit să îți povestim ce știm despre el, să îți spunem de ce îl folosim, care sunt beneficiile acestui tip de fitil și cum este diferit față de fitilul obișnuit din bumbac.

Scurtă istorie a fitilului din lemn

Dezvoltat de Dayna Decker și patentat de Lumetique, Inc, fitilul din lemn și-a găsit drumul spre inima iubitorilor de lumânări și a producătorilor de lumânări deopotrivă. A fost o inovație ce a impins limitele prin modernizarea unui lucru atât de banal, fitilul.

Dayna Decker este o actriță, cunoscută pentru Whatever It Takes (1998), din Dakota de Nord USA , fiind fost model Ford. S-a născut cu simțul afacerilor și a crescut într-o familie de antreprenori în design și wellness. Dayna a imbinat instinctual creativitatea, inovația și stilul într-o combinație de bunăstare, eleganță și funcționalitate. Ochiul ei ingenios pentru luxul seducător și rafinamentul a reușit să dea viață unui nou concept. În 2001 a apărut astfel pe piață prima generație de fitiluri din lemn, pregătite să ofere o alternativă la vechile fitiluri din bumbac. Cu un succes uriaș, popularitatea lor a crescut, iar în prezent, performanța noilor fitiluri s-a îmbunătățit considerabil.

Original, laminat, natural, este fabricat din pomi fructiferi nativi, sapoși, provine din fabricile certificate de Forest Stewardship Council (FSC) în SUA.

Producătorul exclusiv din întreaga lume al fitilului din lemn original este The Wooden Wick Co. În calitate de producător exclusiv mondial de fitiluri din lemn, compania a punctat faptul că ecologic este esențialul a ceea ce îi reprezintă . Totul, până chiar și ambalajul este atent selectat pentru a avea un impact cât mai mic posibil asupra pământului si pentru a îmbunătățiți experiența de fabricare a lumânărilor cu fitil din lemn de înaltă calitate. Diverse și personalizabile, sprijină, inspiră și educă creatorii de lumânări la nivel global.

Tot lemnul folosit pentru fitile provine de la Forest Stewardship Council Certified Mills = FSC. Pentru fiecare 100 dolari cheltuiți pe site-ul lor web, se plantează un copac prin asociația Copaci pentru Viitor. FSC înseamnă Forest Stewardship Council și este o organizație independentă, non-profit, care protejează pădurile pentru generațiile viitoare. Deoarece FSC este standardul de aur în certificarea pădurilor, este singurul sistem susținut de grupuri precum WWF, Sierra Club, Greenpeace, Natural Resources Defense Council și National Wildlife Federation.

Ce este fitilul din lemn?

Fitilul din lemn este o placă subțire sau un tub de lemn lucrat special pentru fabricarea lumânărilor. In acest moment, fitilul din lemn este perfect compatibil cu majoritatea tipurilor de ceară și este chiar disponibil sub formă de tub pentru a fi utilizat în combinație fie cu un fitil de bumbac, fie cu unul mic din lemn. Pe lângă faptul că este realizat în întregime din lemn, magia acestui fitil vine din trosnetul pe care îl produce în timp ce arde, oferind o experiență diferită, captivantă, ce îți seduce simturile.

Avantajele și beneficiile folosirii fitilului din lemn pentru noi sunt clare! Fitilul din lemn este 100% natural și nu este prelucrat în niciun fel. Este non-toxic și arde curat. Fitilul din lemn arde mai încet, așadar durata de viață a lumânării este mai mare.

Diferențele dintre un fitil de lemn și un fitil de bumbac

Care este diferența dintre utilizarea unui fitil de bumbac și a fitilului de lemn? Există o serie de motive excelente pentru care să folosești un fitil de lemn. Nu doar ca arată diferit, sună diferit, pur și simplu ESTE diferit!

În afară de o înfățișare frumoasă și unică, de un trosnet liniștitor și de o ardere excelentă, mai sunt câteva lucruri pe care ar trebui să le știi despre fitilul din lemn, comparativ cu un fitil de bumbac.

Într-un test de ardere cu termocuplu de cinci minute, între o lumânare cu un fitil de lemn și o lumânare cu fitil de bumbac, rezultatele au arătat că fitilul din lemn difuzează căldură mai rapid în ceara. Pe baza testului de ardere, putem concluziona că fitilurile din lemn pot arunca cu cinci până la 35% mai multă căldură în ceară, comparativ cu fitilurile din bumbac care consumă ceara în același ritm.

Un procentaj ridicat din pasionații de lumânări au spus că lumânările cu fitil din lemn sunt mai calmante decât cele cu fitil din bumbac, în timp ce mulți dintre consumatori au declarat că lumânările cu fitil din lemn creează mai multă ambianță.

Îngrijirea și întreținerea fitilului din lemn

Fitilele din lemn trebuie folosite ca atare, în starea lor naturală, ceea ce va oferi cea mai bună performanță la ardere. Atât fitilurile din lemn, cât și cele din bumbac se aprind și iau foc ușor la prima aprindere. Cu toate acestea, la a doua ardere și la cele ulterioare, fitilul din lemn va avea nevoie de puțin mai multă îngrijire și timp uneori de până la 20 de secunde pentru a lua foc.

Recomandăm întotdeauna să se achiziționeze o brichetă lungă în cazul în care se cumpără o lumânare cu fitil din lemn. Degetele vor fi recunoscătoare!

Motivul pentru care credem că lumânările cu fitil din lemn necesită mai multă ingrijire este riscul constant ca flacăra să se stingă înainte ca lumânarea să aibă șansa să se topească.

Este foarte important ca lumânarea să rămână aprinsă suficient de mult pentru a crea o suprafață plană de ceară topită până în marginile recipientului. Acest lucru scade riscul ca lumânarea să creeze un tunel și permite maximul de valoare din achiziția lumânării.

Fitilul din lemn trebuie curățat și scurtat după fiecare utilizare. 0,6 cm este o înălțime bună atât pentru lumânările fitil din lemn, cât și pentru cele din bumbac, dar tăierea fiecăruia este puțin diferită.

Fitilele din lemn nu sunt recomandate în locuri cu curent de aer sau pentru utilizare în aer liber, deoarece sunt mai susceptibile să se stingă la presiunea ușoară a vântului și sunt mai dificil de reaprins.

Fitilul din lemn poate fi scurtat prin ciupirea părții superioare a fitilului unde pare să se despartă de centru. Îndepărtarea acestei părți a fitilului va scădea dimensiunea flăcării, va scădea emisia de fum și acumularea de funingine. Cu toate acestea, va dura mai mult reaprinderea lumânării după tăiere. Se poate folosi un foarfec sau vârful degetelor pentru acest pas.

Trebuie menționat totuși, faptul că, cantitatea de ceară nefolosită din baza recipientului pentru lumânările cu fitil din lemn poate spune și o poveste. Pentru siguranta, nu se ard niciodata ultimii 2 cm de ceara iar talpa fitilului din lemn,fiind mai innalta, actioneaa precum un sistem de siguranta.

De ce folosim fitilul din lemn?


Într-adevăr, lumânările cu fitilul din lemn sunt preferatele noastre. Ambianța captivantă care reinventează familiarul prin progresia vederii, sunetului și funcției – aceasta este esența fitilelor din lemn pentru noi. Noi, echipa iNoor, suntem întotdeauna mândri să vorbim despre decizia noastră de a folosi fitiluri din lemn, și iată de ce.

Profunzimea și puritatea aruncării parfumului, atmosfera uimitoare , opțiunile pentru durabilitate și materialele din surse responsabile fac ca fitilele din lemn să fie câștigătoare în alegerea noastra. Lumânările cu fitilul din lemn merită pe deplin dacă sunt folosite în mediul potrivit, pentru timpul potrivit și dacă sunt tăiate fitilurile în mod corespunzător.

Exclusiv și inventiv, organic și multisenzorial, tehnologia fitilului din lemn este o alternativă naturală fitilelor tradiționale din bumbac. Cu numeroase brevete de utilitate și design, fitilele plane, multistratificate, curbate și variate realizate din lemn, semi-lemn sau material fibros, oferă sunetul liniștitor al lemnului de foc.

Shopping Cart
Ai nevoie de ajutor?
Scroll to Top