1

12 Tipuri de lumânări si utilizările lor

Să începem cu o privire detaliată asupra tipurilor de lumânări pe care le puteți achiziționa și să continuăm cu detalii non-tehnice a celor mai frecvente tipuri de lumânări utilizate. Se pare că putem vorbi de multe tipuri de lumânări, de la lumânările din ceară de albine și lumânările cu fitil de lemn, la lumânările festive, cu sclipici și chiar la cele plutitoare.

Tipuri de lumanari

În prezent, există lumânări pentru fiecare ocazie. Literalmente, există mii de lumânări dintre care să alegi. Ele vin într-o gamă largă de dimensiuni, forme și culori aducând acea magie unică în spațiile în care sunt așezate. Lumea lumânărilor, a cerii, a fitilelor și parfumurilor folosite este una complexă și este necesar să știm ce anume putem să alegem.

În ciuda faptului că astăzi există tot felul de lumini alimentate de electricitate, lumânările au rămas o sursă importanță iar consumul lor nu a scăzut, dimpotrivă. Oamenii au rămas conectați la această sursă, lucru ce a dus la dezvoltarea industriei.

Găsim astăzi pe piață lumânări fabricate în mod tradițional, handmade (vezi Shop iNoor), lumânări sculptate, pictate sau făcute prin folosirea unor tehnologii moderne, la nivel industrial.

Cu flăcări autentice și calde, sunt de nelipsit în viețile noastre, setând o atmosferă relaxantă și armonioasă. Pot fi folosite atât la meditație, cât și în scop decorativ.

Care sunt cele mai comune tipuri de lumânări

Dacă organizezi un eveniment și ai nevoie de câteva lumânări specifice care să se potrivească perfect cu ideea ta sau poate o cină festivă alături de familie și prieteni, atunci acest articol este pentru tine. În plus, citește aici pentru a afla care sunt standardele oficiale ASTM ale tipurilor de lumânări.

Lumânările Votiv

Lumanari votive

Votivele erau produse inițial ca lumânări albe, fără parfum, pentru ceremonii religioase dar acum sunt disponibile în multe culori și arome.

Lumânarea de tip votiv este o mică lumânare cilindrică, de obicei de aproximativ 3 cm în diametru și 5 cm înălțime.

Este plasată într-un vas din sticlă pentru a ține ceara lichefiată care rezultă din ardere.

Unul dintre motivele pentru care atât de mulți oameni iubesc lumânările votive este că nu produc fum. În plus, ard pentru o perioadă foarte lungă de timp, ceea ce este surprinzător datorită dimensiunilor mici.

Lumânarea tip stâlp sau coloană

Este o lumânare rigidă, de sine stătătoare, cu un diametru gros, cu una sau mai multe fitile.

În ciuda numelui, stâlpii sau lumânările coloane pot fi rotunde, pătrate, hexagonale sau pot avea si alte forme.

Aceste tipuri de lumânări pot fi folosite singure sau combinate cu diferite dimensiuni pentru a crea piese centrale personalizate.

Lumânările tip stâlp sau coloană trebuie arse intotdeauna pe un suport pentru lumânări rezistent la căldură.

Tipuri de lumanari lumanare coloana sau stalp

Lumânări Aniversare

Lumanari aniversare tipuri de lumanari

Acestea pot fi așezate pe torturi sau prăjituri pentru a permite sărbătoriților să își pună o dorință în ziua lor specială.

Lumânările pentru evenimente speciale vin într-o gamă de culori distractive și vibrante, în formă de cifre sau litere, oferind posibilitatea de a personaliza desertul la zile de naștere și aniversări.

Tipuri de lumânări in recipient

O lumânare care este turnată într-un recipient special sau decorativ din sticlă, tablă sau ceramică, conceput pentru a rezista căldurii.

O mare varietate de ceruri și parfumuri pot fi experimentate cu acest tip de lumânări.

Pe lângă faptul că arată grozav, lumânările pe care le achiziționați ar trebui să fie oarecum grele, astfel încât să știți că nu se vor arde dintr-o singură ședință și de o calitate suficient de bună încât să nu fiți îngrijorat de substanțele chimice pe care le trimit în aer.

Scufundă-te în parfumul de lux și strălucirea unică a unei lumânări comfortabile.

Recipientul poate fi reciclat dându-i astfel o noua viață.

In magazinul nostru există și opțiunea de refil.

1

Tea Lights sau lumânările pastilă

Tea lights sau lumanari pastila tipuri de lumanari

Aceste lumânări sunt ușor de recunoscut, datorită dimensiunilor reduse și faptului că se află într-un mic recipient metalic.

Au o dimensiune de aproximativ 3,5 cm în diamentru și 2 cm înălțime.

Sunt foarte mici, așa că ard doar câteva ore.

Gruparea acestora este cea mai bună modalitate de a vă bucura de impactul acestor lumânări și de a vă asigura că aveți suficientă lumină. Acestea se folosesc adesea și pentru ritualuri.

Tipuri de lumânări conice

Sunt grozave pentru a adăuga un aspect clasic și elegant oricărei camere.

Fiind lungi și subțiri, adaugă dimensiune blaturilor. Ard până la 10 ore.

Dacă doriți să creați o cină romantică sau pur și simplu să aprindeți niște lumânări pentru a îmbunătăți atmosfera spațiului dvs., lumânările conice sunt o opțiune grozavă.

Tipuri de lumanari conice

Lumânările plutitoare

Lumanarile plutitoare tipuri de lumanari

Lumânările plutitoare sunt o modalitate excelentă de a adăuga atmosferă evenimentului tău, deoarece produc o lumină foarte atractivă și sunt surprinzătoare.

Puteți utiliza lumânări individuale în recipiente mai mici de diferite înălțimi pentru un efect mai dramatic.

Pur și simplu puneți aceste lumânări în boluri mari sau vaze cu apă pentru a crea piese centrale de efect.

Vin într-o varietate de dimensiuni și culori pentru a se potrivi cu tema și decorul dvs.

Au dimensiuni mult mai mici decât alte tipuri de lumânări și tind să ardă mai repede, dar în general vor dura câteva ore, făcându-le perfecte pentru un eveniment.

Lumânări cu Gel

Lumânările cu gel sunt produse din uleiuri minerale gelificate sau hidrocarburi sintetice gelificate.

O lumânare cu gel poate fi transparentă sau poate fi în orice culoare translucidă. Ele vin în diferite forme și dimensiuni. Se pot realiza și cu scene decorative în interiorul gelului.

Tipuri de lumanari lumanare cu gel

Tipuri de lumânări speciale

Tipuri de lumanari speciale

Formele sunt atât de variate încât fac din aceste lumânări o adevărată încântare. De la păsări la zei greci, orice ți-ai putea imagina, se regăsește cu siguranță sub forma acestor tipuri de lumânări.

Lumânările speciale arată interesant, dar adesea ard neregulat datorită formei lor neobișnuite și pot picura o mulțime de ceară pe suprafețe. Prin urmare, asigurați-vă că le puneți pe o suprafață rezistentă la căldură atunci când le ardeți. Mulți oameni aleg să nu ardă lumânările speciale, ci pur și simplu să le folosească ca decor.

Lumânări lichide

Lumânările lichide sunt lămpi mici sau mai mari, cu ulei, adesea de unică folosință.

Aceste tipuri de lumânări sunt în general făcute din ulei de parafină sau ulei mineral și sunt o opțiune curată dacă nu vă place mizeria creată de lumânările tradiționale.

Lumanarile lichide tipuri de lumanari

Lumânări din ceară de albine

Lumanari din ceara de albine tipuri de lumanari

Lumânările din ceară de albine sunt cunoscute pentru culoarea lor caldă aurie, modelul hexagonal și mirosul subtil de miere. Aceste tipuri de lumânări acționează ca un purificator natural de aer și sunt lumânări curate, producând o flacără strălucitoare, cu tonuri calde pe măsură ce ard. Ard fără prea mult fum și emană foarte puțin miros.

Ceara de albine este un produs secundar natural al apiculturii și, deoarece este biodegradabilă, lumânările din ceară de albine sunt o alegere excelentă ecologică, care aduce beneficii atât casei, cât și mediului înconjurător.

Lumânările cu fitil din lemn

Lumânările cu fitil din lemn sunt cunoscute pentru sunetul lor special, pentru micile trosnituri care se adaugă la farmecul și unicitatea acestei lumânări particulare. Unul dintre principalele beneficii ale fitilului din lemn este acela că este mai lat decât unul obișnuit din bumbac, ceea ce duce la o ardere mai lungă și mai uniformă.

Fitilurile din lemn ard, de asemenea, mult mai curat decât fitilurile din bumbac, mai ales dacă sunt tăiate după fiecare utilizare. Există un confort distinct și un sentiment confortabil pe care îl evocă aceste lumânări în timp ce trosnesc și umplu camera cu o strălucire aparte. Sunt niste lumânări pe care trebuie să le ai în colecție!

Lumanari parfumate de lux

În funcție de scop sau de ocazie, unele tipuri de lumânări pot fi mai mult sau mai puțin adecvate. Sper că ați găsit acest ghid util în alegerea diferitelor tipuri de lumânări! Ai un tip de lumânare preferată pe care nu am menționat-o? Spune-ne în comentariile de mai jos.

9

Spune părerea ta

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Shopping Cart
Ai nevoie de ajutor?
Scroll to Top